Floyd Mayweather är en rik idrottsprofil

Jag gillar inte Floyd Mayweather särskilt mycket. Och det har inget att göra med att han är kaxig och låter en massa. Jag ogillar honom inte heller. Faktum är att jag beundrar hans arbetsmoral och hans track record som boxare. Det är intressant med någon som är obesegrad och som kan säga att man är bäst utan att någon egentligen kan säga något om det. Han vann 49 av 49 matcher och det är ju ett facit som ingen annan boxare kan stoltsera med.

Men det som jag ogillar med Floyd är först och främst att han duckade olika fighter som han förmodligen inte kände sig 100 % på att vinna. Jag tror inte att det räckte med att känna sig som 90 % favorit. Han ville att det skulle vara 100 % för att ställa upp. Samtidigt som jag kan förstå det så tycker jag bättre om atleter som tar chanser och risker.

Jag har också svårt för att han gillar att spöa fruntimmer. Det tror jag de allra flesta också har svårt för.

Men en sak som är kul med Floyd Mayweather oavsett vad man tycker om honom som person är det här med alla pengar som han dragit in och det som han gör med dem. Floyd åker privatjet och köper massor med bilar. Det spelare ingen roll om det är av samma modell och samma märke. Floyd vill bara ha mycket av allt det goda.

Hur mycket pengar har Floyd? Det är svårt att säga. Det är nog ett par hundra miljoner dollar får man allt tro. Nyligen så postade han hur som helst på instagram en check värd 100 miljoner dollar med texten, översatt till svenska:

”Man måste älska alla som sitter i baksätet och är så oroade över en annan mans arv istället för att äga sitt eget. Till slut kommer jag alltid att skratta sist. Det här är bara en av mina checkar, 100 miljoner dollar som jag har kvar allt utav. Ni måste fortfarande arbeta medan jag är glad som pensionär. I slutändan så är det papperna med Benjamin Franklin på som betyder något för mig, så det är ni som är skämtet. Jag har gjort smarta investeringar så sorry all ni som trodde att jag inte kunde läsa, skriva eller räkna. Ni kallar det för klockor, jag kallar dem för ur. Ni kallar dem får båtar, jag kallar dem för yachter. Ni kallar dem för hus, jag kallar dem för villor. Ni åker på charter och jag åker privatjet”.

Pengar kan inte köpa klass, eller hur var det som det var sagt?